21-07-07

 Met zijn vieren naar de sauna.

De volgende morgend komen Els en ik rond een uur of elf bij het saunacomplex aan. Sindy en Erik zijn er al want ik zie hun geparkeerde auto. Het is een mooie saunadag, niet te warm en de zon komt regelmatig achter de wolken piepen; maar de zenuwen gieren door mijn lijf. Toch voel ik me supergoed want ik weet dat ik seffens Sindy ga zien en wie weet wat staat er me nog allemaal te wachten. Een onbeschrijfelijke spanning hangt er in de lucht. Zouden ze hier al lang zijn? Zouden ze nog in de kleedkamers zitten?

Els en Erik weten helemaal nergens van en hebben ook niet het minste vermoeden, tenminste Els toch zeker niet; dat maakt het allemaal nog des te spannender. De adrenaline stroomt door mijn lichaam maar ik probeer mij zo normaal mogelijk te gedragen ten aanzien van Els.

We zijn alleen in de kleedkamer; oeffff. Terug even wat rustiger ademhalen. Kleren uit, badjas aan, kleedkastje op slot en op naar de douches.

Terwijl ik onder de douche sta, gebeurt er iets waar ik me op dat moment niet van bewust ben maar Sindy heeft het me nadien vertelt. Om te kijken of ik er al was, gaat Sindy naar de toiletten die zich vlakbij de douches bevinden en stapt één van die toiletten binnen. Toevallig is Els, waarschijnlijk net voor Sindy, het toilet ernaast binnengegaan. Wanneer ik mij aan het afdrogen ben, wandelt Sindy mij voorbij en heel even vergeet ik dat ik moet oppassen met wat ik doe en wil ik haar hartelijk begroeten maar ik kan mij nog juist inhouden en het wordt een sobere uitwisseling van mekaars glimlach. Even later komt Els uit het toilet en dan realiseer ik me dat die twee waarschijnlijk naast mekaar op het WC gezeten hebben: een gedachte die me me een raar maar aangenaam gevoel geeft.

"Wat gaan we eerst doen?" vraagt Els me. Ik had Sindy zoëven naar buiten zien gaan en stel Els voor één van die buiten-sauna's eens te proberen. Er zijn er verschillende dus nu maar hopen dat ik de juiste kies. We komen terecht in een kleine kleedruimte waarin enkel een houten deur ons nog scheidt van de eigenlijke sauna. De spanning stijgt. Mijn hart begint sneller te kloppen. Mijn handen worden koud en klam. Ik voel het bloed wegtrekken uit mijn gezicht.  Ga ik zo dadelijk daar achter die deur Sindy en haar man aantreffen?

We hangen onze badjas aan een kapstok en ik open de deur ... 

 

 

De commentaren zijn gesloten.