26-08-07

Na de stoomdouche in het restaurant.

Oef, geen Els te zien als ik uit de stoomdouche kom. Snel even mijn handdoek zoeken die ik een beetje verder aan een kapstok had gehangen; maar dan ... Terwijl ik mij aan het afdrogen ben staat daar plots Els naast mij alsof ze zomaar ineens uit het niets verschijnt. Ik verschiet maar de glimlach rond haar mond vertelt me dat haar niets abnormaals opgevallen is. Ze geeft me een kusje op mijn mond en ik realiseer me dat nog geen 30 seconden eerder diezelfde mond zowel de lippen als de schaamlippen van een andere vrouw geproefd heeft.

"Zullen we iets gaan eten?" vraagt Els me. Nu wordt het spannend. Ik weet dat Sindy samen met haar man zo dadelijk eveneens iets zal gaan eten in het restaurant. Het tafeltje dat ik uitkies bevindt zich op een zodanig "strategische" plaats, dat het niet anders kan dan dat ik Sindy seffens goed ga kunnen zien. Instinktief voel ik zelfs aan waar ze zal gaan zitten.

Even later is het zover; Ik zie ze al van ver komen. Oei, Erik loopt iets vòòr haar zodat Sindy niet de kans krijgt om te kiezen waar ze gaat zitten maar geloof het of niet, ze zetten zich inderdaad op de plaats die ik vermoedde, een tafeltje aan het raam; Sindy echter met haar rug naar ons gericht en ik kijk frontaal op het gezicht van haar man.  Elkaar horen, kunnen we niet; daarvoor is de afstand tussen onze tafels te groot; Maar de spanning is te snijden, ook bij Sindy, daar ben ik zeker van. Zou hij me nù herkennen? Ik neem Els haar hand vast om te laten zien dat het goed aan is tussen ons. De blik van Erik beweegt opvallend weinig in mijn richting. Zou dit betekenen dat hij helemaal niets vermoedt ... of juist wel?

Ondanks het continue hoge adrenalinegehalte in mijn bloed, valt het bij me op dat ik toch met smaak geniet van mijn salade. Sindy echter heeft meer last van de spanning; zij laat een groot gedeelte van haar salade op haar bord liggen. En Erik ... die blijft precies maar eten; Die heeft duidelijk totaal geen last van enige stress, tenzij die stress bij hem averechts werkt natuurlijk.

De commentaren zijn gesloten.