04-02-09

Er is geen weg meer terug.

De laatste jaren is mijn leven helemaal veranderd. De brave timide man van vroeger, die gehuwd is met zijn eerste lief en die tijdens dat huwelijk ook wel eens een keertje een misstap begaan heeft, is nu een heel ander persoon geworden. Mijn vrouw heeft vast en zeker gemerkt dat er dingen aan mij veranderd zijn. Maar deze veranderingen zijn gebeurd tijdens mijn midlifecrisis en dan wordt het als normaal beschouwd dat een man verandert. Waarschijnlijk zal Els ook wel ergens vermoeden dat ik vreemdga maar het is me ondertussen duidelijk geworden dat ze dat dan niet wil weten. De komst van het internet heeft zeker voor een stroomversnelling van deze veranderingen gezorgd. Kontakt maken met andere vrouwen is toch zo eenvoudig geworden. Het internet heeft niet alleen een nieuwe wereld voor mij geopend maar heeft me onrechtstreeks veel geleerd over vrouwen en relaties. Het heeft me doen inzien dat wat ik vroeger dacht over vrouwen niet strookt met de realiteit en het heeft er ook voor gezorgd dat ik "de vrouw" in het algemeen veel beter begrijp. Ik voel een zekere verwantschap met vrouwen. Ik voel me ook beter met vrouwen in mijn omgeving dan met mannen en ik kan er ook beter mee praten dan met mannen.

Wat er de laaste jaren met mij is gebeurd, voel ik aan als iets dat onvermijdelijk was. Het heeft altijd in mij gezeten. Het zat er aan te komen. Het was alleen een kwestie van tijd. En had ik 25 jaar geleden geweten wat ik nu weet, dan had ik het waarschijnlijk helemaal anders aangepakt. Els verdient dit niet. Zij is een heel goed mens en een hele goede moeder en ze heeft ook voor mij altijd heel goed gezorgd. Maar wat ik nu met Sindy heb, heb ik toch altijd zo gemist in mijn leven. Het is te belangrijk voor mij om het te negeren en het aan de kant te schuiven. Wat ik nooit voor mogelijk had geacht, is realiteit geworden. Sindy maakt mijn leven compleet. De bolster met jarenlange frustraties en onbeantwoorde seksuele en affectieve verlangens is opengebarsten. Ik leef zoals ik nooit geleefd heb. Ik geniet meer dan ooit van het leven.

Er is geen weg meer terug. Als Els me morgen voor de keuze stelt, kan ik niet voor Els alleen kiezen. Ik kan en wil mijn leven niet terugdraaien naar de tijd vóór Sindy. Ik kan niet tegen Els zeggen dat ik vanaf nu een punt zet achter de relatie met Sindy. Ik zou dit wel kunnen zeggen natuurlijk maar weet zeker dat ik me niet aan mijn afpraak zou kunnen houden en dat ik zou doorgaan met haar te bedriegen, steeds opnieuw. En mocht er een einde komen aan de verhouding met Sindy, dan zou ik hoogstwaarschijnlijk opnieuw een affaire beginnen met een andere vrouw.

Vanaf het moment dat Els te weten komt dat ik vreemdga, zijn er volgens mij maar twee mogelijkheden. Ofwel plaatst ze me voor de keuze en moet ik wel een punt zetten achter de relatie met haar; hopelijk kunnen we dan in vriendschap uit elkaar gaan. Ofwel legt ze er zich bij neer dat ik een vriendin heb en leef ik verder met twee vrouwen. Of dit laatste praktisch haalbaar en leefbaar is voor zowel Els en ik als voor Sindy, betwijfel ik echter. Hoe het ook zal aflopen, een goede oplossing is er nooit en daarom dat ik er liefst niet teveel aan denk en het probleem voor me uitschuif.   

Commentaren

Ron, je laatste stukje is prachtig, ontroerend, eerlijk... gewoon héél schoon.

Dank je om dit met ons te willen delen.

Gepost door: anneke | 04-02-09

Ik vind dat ook. Volgens mij ben jij een aangename gesprekspartner, iemand die uitstekend kan communiceren met vrouwen en heeft Sindy veel geluk, niet alleen op seksueel gebied ;-)

Gepost door: Sheila | 04-02-09

Als je ooit voor je minnaar kiest, wat een druk legt dat wel niet op die nieuwe relatie? Je komt uit een relatie en de breuk moet je toch 'verwerken'. Daar komt ook nog eens bij dat je in je vorige relatie beide ontrouw bent geweest. Dus hoe bouw je op dat vlak het vertrouwen op?

Gepost door: Sandra | 05-02-09

Het zou idd beter zijn moest je eerst alles wat laten bezinken en een tijdje alleen zou wonen. Wat dat vertrouwen betreft...op dat gebied ben ik veel minder naief geworden.

Gepost door: sindy | 06-02-09

Anneke en Sheila,
Jullie ook bedankt voor jullie mooie woorden. Mijn ego krijgt opnieuw de zoveelste boost :-)
Ik zou zeggen we gaan er ene drinken op mijn kosten maar jullie zullen eerst moeten wachten tot alles uitkomt :-)

Gepost door: Ron | 06-02-09

Sandra,
Ik kan geen antwoord geven op jouw vraag omdat ik er (nog) geen ervaring mee heb. Misschien moet je die vraag eens stellen aan al die "bv-koppels" die uit mekaar zijn gegaan voor hun minnaar of minnares. En lang zal je niet moeten zoeken want wie van die mensen is er nog wel bij zijn partner.
Wij (Sindy en ik) hebben ons in ieder geval al voorgenomen van open en eerlijk tegen mekaar te blijven, wat er ook moge gebeuren.

Gepost door: Ron | 06-02-09

Sandra

Het huwelijk van mijn minnaar en dat van mij zijn absoluut niet meer wat ze zouden moeten zijn. Na allebei jaren water bij de wijn te doen en alle mogelijke pogingen om onze huwelijken te redden, blijft er slechts een klein sprankeltje hoop over dat het ooit nog goed komt. Mochten mijn minnaar en ik ook ooit een koppel kunnen worden zouden wij nooit meer trouwen of zelfs maar samenwonen. Elk zijn eigen plek en af en toe eens bij elkaar blijven logeren, een LAT-relatie dus. Wat het vertrouwen betreft, wij zijn er beiden van overtuigd dat we het goed zouden hebben samen en er al het mogelijke zouden doen om de ander gelukkig te maken zodat hij niet hoeft vreemd te gaan. Wat je niet mist in je relatie zoek je niet bij een ander. Uit onze relatie dat we beiden nu hebben met onze respectievelijke partners hebben we heel veel geleerd. Ik denk dat we 'onze' relatie op een volledig andere manier zouden aanpakken. En het is zoals Sindy zegt : vooral niet te naïef zijn.
Groetjes

Gepost door: Kamiela | 06-02-09

blog leuke blog ,fijn om ook de andere kant(man)te horen .kom nog regelmatig eens lezen .
groetjes van een minnares

Gepost door: brigitte | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.