26-11-09

Ik ben vreemdgegaan terwijl ik al vreemdging.

Een tijdje nadat Geena Lisa en Kid Coco een punt achter hun relatie hadden gezet, werd hem gevraagd of hij al terug een nieuwe liefde had. Hij antwoordde dat er geen nieuwe vaste relatie was maar dat hij wel verscheidene vriendinnen had. Ik vroeg me toen al af wat hij daar juist mee wilde zeggen maar nu denk ik dat ik wel weet wat hij bedoelde. Het is maar de vraag of die meiden het van mekaar weten dat zij allemaal een vriendin zijn van hem.

Ja, ik geef het toe, ik ben vreemdgegaan terwijl ik al vreemdging. En ik ben blij dat ik vorige vrijdag eindelijk de moed had om het op te biechten tegen Sindy. Zij had helemaal niets in de gaten maar vorige donderdag hebben Sindy en ik een gesprek gevoerd dat bij mij voor die klik gezorgd heeft om het haar allemaal te vertellen. Dat het zover is kunnen komen, zal wel het gevolg van een samenloop van verscheidene omstandigheden zijn geweest. Maar ik heb geen excuses, want ik heb dikwijls de mogelijkheid gehad om "nee" te zeggen en ik kom hier ook niet om medelijden vragen. Ik ben nogmaals geconfronteerd geworden met die heel negatieve eigenschap van mezelf namelijk mijn egoïsme. En je kan dan proberen jezelf op dat vlak te veranderen maar ik vrees ervoor dat er weinig of niets aan te doen is. Het is iets dat in me gebakken zit.

Ik vind van mezelf dat ik een gevoelig iemand ben maar ik kan soms zo hard zijn. Ik ben eigenlijk kwaad op mezelf dat ik me niet meer schuldig voel dan dat nu het geval is. Ik denk dat, mocht Sindy hetzelfde doen als wat ik heb gedaan, dat ik het niet zou kunnen verdragen maar langs de andere kant verwacht ik dan wel van haar dat ze het mij vergeeft. Ik weet dat ik Sindy heel veel pijn heb gedaan maar ik ben er ook zeker van dat ze hier nog veel meer van afziet dan dat ik het me kan voorstellen. Daarstraks zei ze me dat ze dit geen tweede keer wilde meemaken maar ik kon haar niet beloven dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Het enige wat ik haar kon antwoorden is, dat ik me voorgenomen heb van nooit nog iets achter haar rug te doen of te verzwijgen. Onze relatie is immers tot voor een paar maanden altijd gebaseerd geweest op eerlijkheid en vertrouwen en zo wil ik het terug.

Dus beste blog-lezers, stenig me maar want ik voel dat ik het nodig heb; raak me in het diepst van mijn hart en geweten want wat ik heb gedaan is slecht, heel slecht. Spijtig genoeg zullen het geen stenen zijn maar alleen maar wat woorden die ik over me heen zal krijgen want ik zou de pijn liever fysiek willen voelen en dat meen ik echt. 

Om af te sluiten nog het volgende: hetgeen is gebeurd, is niet meer ongedaan te maken maar het is ook niet voor niets geweest. Ik wist dat ik het met Sindy had getroffen en dat zij een vrouw uit de duizend is maar nu besef ik nog meer wat ik aan haar heb, hoe graag zij mij wel ziet en wat voor een ongelofelijke prachtvrouw zij wel is. Sorry mijn lieve schat maar weet dat ik je nog altijd even graag zie!  

 

Commentaren

Sindy's reactie is er inderdaad een van een vrouw uit de duizend. Het is alleszins al erg positief dat Ron dat inziet en opnieuw aan de relatie wil aan werken. Sterkte alleszins, en hopelijk komt alles weer goed.

Gepost door: jaak | 26-11-09

sjonge jonge, wat doen mensen toch domme dingen. ik ben er 1 van hoor. dus ik veroordeel je niet. maar pas op, je kan een vrouw niet harder kwetsen door haar te bedriegen en af te wijzen. Jullie mannen houden echt wel van je geliefde, dat geloof ik wel. maar ja, trouw zijn is iets wat zo moeilijk voor jullie mannen is he. en ondertussen jaloers zijn op eventueel aandcht van je geliefde die ze krijgt van andere mannen. wij vrouwen zijn dan ook weer zo loyaal en vergevinsgezind. eindeloos trouw. daarom Ron, dit is je misschien vergeven door de vrouw waarmee jij je vrouw bedriegt, maar Sindy zal dit niet nog een keer kunnen. ondertussen hoop ik dat je eigen vrouw er niet achter komt, die zal helemaal bij de enkels afknappen als zij weet dat je al jaren een minnares hebt.
speel niet met gevoelens Ron!

Gepost door: anoniem | 26-11-09

Heel moeilijk om hierop nu al een reactie te geven en vooral ook vanuit deze positie.
Wij volgen hier wel alles mee, maar 't is enkel hetgene jullie ons kwijt willen.
vooral door zoveel herkenningen in jullie verhaal ben ik ook echt gaan meeleven. De laatste gebeurtenissen waren dus
zeker even slikken.
Als ik heel eerlijk mag zijn, kon je ergens tussen de lijnen wel lezen dat de kans dat dit
zou kunnen gebeuren erin zat. Sindy heeft
haar vrees hiervoor een paar keer letterlijk kenbaar gemaakt en Ron, een mens kan zijn eigen aard niet verloochenen,
zelfs al kennen we je enkel via je pen(lees toetsenbord).

Zij, die onschuldig zijn, werpe de eerste steen...
Ik zal dit dus zeker niet doen.
Wel stel ik me de vraag waarom je wel de moed hebt Sindy van je ontrouw aan haar op te biechten en je dit totaal mankeert tov je vrouw?
Ik heb veronderstellingen maar daar blijft het voorlopig bij.
Dat je serieus wat schade aangericht hebt is duidelijk. Aan jullie of het herstellen waard is. vanuit een oprecht medeleven

Gepost door: leeanne | 26-11-09

Trouw en ontrouw kan men op verschillende manieren bezien. Ik heb al vele jaren de ervaring dat ik zowel van mijn vrouw als van mijn vriendin kan houden.
Je kan dat ontrouw noemen door een tweede relatie aan te gaan als je al een eerste hebt, maar moet je dan eerst met veel kommer en kwel de eerste relatie verbreken om aan de tweede te beginnen als je door omstandigheden voelt dat je ook van een goeie vriendin echt veel begint te houden, en als dat wederzijds is? De bestaande relatie verbreken en op nieuw beginnen : dat doen zoveel mensen, en die zijn dan trouw in de ogen van de maatschappij. Tenminste : sequentieel trouw. Een tweede, derde ... levensgezel(in) wordt tegenwoordig maatschappelijk toch algemeen aanvaard.
Maar wat doe je dan als je geen van beide kwijt wil? Zoals je geen enkele van je kinderen en geen van je ouders kwijt wil. Daar maak je ook geen keuze.
Bij ons is daarover gepraat en iedereen kan leven met de bestaande toestand, ook in de hoofdrelatie van mijn vriendin. Onze partners weten van het bestaan van 'de andere' zonder dat daar details bij horen ; we kennen elkaar allemaal zelfs goed en schieten goed met elkaar op.
Als een zijsprong slechts 'een zwakte' was, is de situatie trouwens ook wel anders dan wanneer er opnieuw iemand anders in je leven zou opduiken. Voor de gemiddelde man is dat waarschijnlijk gemakkelijker bespreekbaar met een minnares dan met de vrouw. Immers, de minnares weet al dat hij ook nog een relatie met zijn vrouw heeft. Zijn vrouw vermoedt wellicht helemaal niets van een dubbele relatie. Bovendien wil je meestal niet 'oneerlijk' zijn, maar dingen worden thuis dikwijls verzwegen uit angst om te kwetsen. Misschien heeft dat ook bij Ron meegespeeld om zijn zijsprong op te biechten tegenover Sindy.

Gepost door: jaak | 26-11-09

Eerlijk gezegd, deze situatie verwondert mij niet echt.
Ik ben daar de laatste jaren een erg nuchter persoon in geworden. Monogamie zit gewoon niet in onze natuur. De ene kan zich daar beter tegen verzetten dan de ander. Vooral voor die mensen die veel aantrek hebben van het andere geslacht, is het aartsmoeilijk om (fysisch)trouw te blijven aan één persoon. Als er een ganse vijver vissen voor je open ligt, kom je in de verleiding om je niet tevreden te stellen met slechts één visje.
Ik vind wel dat er een verschil is tussen emotioneel bedriegen (een nieuwe liefdesrelatie opbouwen met iemand) en fysisch bedriegen (een slippertje). In dat opzicht moet ik dus zeggen dat, objectief bekeken, het bedriegen van Ron zijn vrouw met Sindy véél erger is dan het bedriegen van Sindy met die lezeres. Ron bedriegt Sindy toch ook al fysisch met zijn vrouw want hij vrijt er ook mee, nu is het eens met een andere vrouw maar hij blijft Sindy nog even graag zien als van tevoren.
Maar Sindy kennen we hier van op de blog en zijn vrouw niet dus zijn we geneigd om deze situatie sterker te veroordelen en niet meer objectief te blijven.
Niet dat ik dit goedkeur hoor, helemaal niet want ik begrijp heel zeker dat Sindy diep gekwetst is, dat zou ik ook zijn. Iedereen is nu eenmaal graag exclusief op alle gebied bij zijn geliefde.
veel sterkte Sindy!

Gepost door: sheila | 26-11-09

Aan de lezeres waar dit alles omdraait ik ga je niet veroordelen maar ik zou toch ook graag jou kant van het verhaal is horen, er zijn hier drie partijen maar slechts twee kennen we

Gepost door: anoniempje | 26-11-09

Ik denk dat ik even reageren vanuit de "ik"vorm, ik voel precies de pijn die Cindy voelt. Das nou precies de reden waarom ik zo twijfel aan mijn affaire. Ik weet dat hij vreemd gaat, zijn vrouw niet, en wie geeft mij de garantie dat hij niet meer vrouwen heeft, buiten mij om.
Die zal ik nooit krijgen, wil hem niet eens, want als het er op aan komt, hij gaat toch doodleuk vreemd he, hoe dan ook. De spanning, het lekkere, eens heeft hij die bij mij ook miet meer, na een half jaar wordt het vertrouwd, maar niet minder lekker hoor, integendeel, wij vrijen zo heerlijk, het wordt nog steeds beter lijkt het. maar om te gaan wachten op de dag dat hij die spanning bij mij niet meer vindt, en mij dan inruilt voor een ander........
Ron, hoe dan ook, ik veroordeel jou niet, begrijp het eigenlijk wel, maar voor mij zou dat een reden zijn om er een punt achter te zetten, hoe intiem we ook waren, uiteindelijk ben ik de minnares hè, zijn vrouw komt op de eerste plaats, hoe dan ook, en dat respecteer ik. Nooit zal ik vragen zijn vrouw voor mij te verlaten, ik weet dat ik dan ook bedrogen ga worden.
Dat is voor mij dan ook nu de reden dat ik zo twijfel of ik door moet gaan met hem, ik zal altijd op de tweede plaats komen, wachten op hem, tot hij kans ziet bij mij te komen, en wil ik dat? NEE.........
Jammer, ik had het graag anders gezien, na een tijd ga ik toch gevoelens krijgen die ik niet kwijt kan, en als ik eindelijk de knoop door hak zullen er tranen komen. Een ding weet ik wel zeker, nooit, maar dan ook echt nooit zal ik nog eens een affaire beginnen met een getrouwde man, ook ik wil exclusief zijn voor mijn minnaar.
Toen ik deze affaire begon heb ik heel snel mijn man verteld dat ik de scheiding door wilde zetten, niet voor mijn minnaar, maar omdat ik er zelf niet mee kon leven, mijn man te bedriegen, ik wil niet vreemd gaan, en zo voelt het ook niet, ofschoon velen dit anders zullen zien.

Cindy, heel veel wijsheid meid, je krijgt het nodig, ik wens jullie oprecht alle goeds toe, maar bedenk goed, eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger, en hoe pijnlijk het ook is, Ron heeft deze stelling bewezen.

Gepost door: Anne | 26-11-09

Anne, vanuit jouw verhaal kan ik je begrijpen.

Maar je moet toch opletten dat je de mooie momenten van de liefde niet voor jezelf weggooit doordat je al van op voorhand gaat lijden onder de overtuiging dat hij die jou vandaag zoveel liefde geeft, jou misschien ook ooit eens gaat dumpen.

Je bent in geen enkele relatievorm 'zeker' voor de toekomst. De meeste mensen zijn nu eenmaal niet monogaam. Een exclusieve partner van vandaag, kan morgen ook iemand anders ontmoeten. Probeer maar te genieten van wat je hebt.
Ron bewijst dan misschien wel dat het gezegde 'eens vreemdganger, altijd vreemdganger' voor hem blijkbaar deze keer klopte, maar anderzijds : voor Sindy gaat die uitspraak blijkbaar niet op. Verlies je geloof in de liefde niet :-)

Gepost door: jaak | 26-11-09

Jaak,

Mijn geloof in de liefde wil ik niet verliezen, maar sinds ik deze affaire heb zie ik wel steeds beter dat die liefde een wegwerpartikel wordt.
Ook geniet ik elke keer weer van hem die mij die liefde geef, ik wil niet denken dat er een dag komt dat hij niet meer komt, maar ik moet gewoon realistisch zijn, eens is de spanning niet meer genoeg en gaat hij verder zoeken.
Nu ik deze affaire heb zie ik pas hoe mensen de liefde gebruiken om aan hun gerief te komen, al die jaren dat ik netjes getrouwd was, monogaam, heb ik mij nooit kunnen voorstellen waarom mensen vreemdgingen, noem mij maar naïef, maar nu begin ik het te begrijpen. Ik veroordeel niemand, ook ik heb mijn aandeel hierin uiteraard.
Wel zie ik dat deze affaire tijdelijk is, en vanuit mijn naïeve verleden worstel ik met dat gevoel nu, van de andere kant geniet ik met volle teugen, en vind het heerlijk een minnaar te hebben. En wie weet wat er nog op mijn pad komt, deze man is niet mijn eindstation.
Ik vraag me af of mannen hier ook mee zitten, de meeste minaressen zijn toch gebonden, en worden zij dan wel vertrouwd?
Jaak, geen zorgen hoor, het laatste half jaar heeft mijn minnaar gezorgd dat ik weer volop van de liefde kan genieten, en hier zal ik hem ook altijd dankbaar voor zijn.

Gepost door: Anne | 27-11-09

Anne, ik denk dat mannen en vrouwen zich intrinsiek even veel ethische vragen rond relaties stellen. De ene al wat meer dan de andere. Niemand zal, bij wijze van spreken, trouwen met in zijn broekzak een lijstje van partners die hij/zij de komende jaren nog wil 'binnendoen'. We beginnen er toch allemaal aan met de beste voornemens.

Maar het probleem is inderdaad de aard van het beestje : weinigen zijn echt van nature uit monogaam. Onze opvoeding heeft ons wel proberen wijs te maken dat we monogaam (moeten) zijn, maar kijk eens rondom u : de realiteit is totaal anders. Het lijkt wel alsof de Kerk alles wat lekker en leuk is, tot zonde verheven heeft, zodat zeker iedereen zondaar wordt, wellicht om haar macht op de arme sukkels te accentueren :-) De meeste mensen zijn hooguit sequentieel monogaam, met telkens een helse overlappingsperiode tussen twee opeenvolgende relaties (let op het woord 'hels'...)

Iemand die bewust alleen leeft, kan heel gemakkelijk de hulp van een vriend inroepen voor een of andere klus, maar het wordt maatschappelijk niet aanvaard als die alleenstaande bijvoorbeeld gewoon eens graag seks zou hebben. Seks wordt nog altijd als een stukje van een relatie gezien, en daarin hoor je monogaam te zijn.

Seks is natuurlijk leuk en spannend, en die prikkels wisselen dan wel in de loop der jaren. Een beetje zoals we thuis ons interieur dat we ooit zorgvuldig opbouwden op een bepaald moment toch veranderen. Het is dan soms moeilijk om de echte liefdeslijnen te herkennen doorheen dit woud van andere prikkels. Ik besef ook dat weinigen in een situatie verkeren waarbij ze, zoals ik, de ene liefde kunnen combineren met de andere.

Vertrouwen betekent bij mij dat ik zowel mijn vrouw als mijn vriendin zie als iemand die een blijvende band met me wil. Het is helemaal niet erg wanneer m'n vrouw eens een avondje met een vriend uit gaat : zij is toch niet mijn bezit? En nadien is ze weer helemaal bij mij. Wat ze die avond doet, is niet belangrijk voor mij. Als ze maar gelukkig is. Misschien hebben we allemaal soms een beetje te veel het egoïsme in ons, waarbij we zogezegd de ander gelukkig willen zien, maar dat moet dan wel zijn omwille van iets wat IK doe of biedt.

Een moeilijke gedachtenkronkel van een rare kwiet? Waarschijnlijk wel, maar misschien hebben sommigen er toch wat aan, wie weet.Gepost door: jaak | 27-11-09

Verdorie, staat er toch wel 'ik biedt' zeker, en ik haat dt-fouten :-)

Gepost door: jaak | 27-11-09

Jaak,
Ik vind jou helemaal geen rare kwiet met moeilijke gedachtenkronkels, integendeel, jouw gedachtengoed is het mijne en je hebt het allemaal zeer mooi verwoord. Ik zou willen dat mijn vrouw deze teksten las zodat ze misschien beter kon begrijpen hoe deze wereld écht in mekaar zit.
P.S. Ook ik haat dt-fouten ;-)

Gepost door: Ron | 27-11-09

Bedankt Ron voor de fijne reactie.

Gepost door: jaak | 27-11-09

Wel Ik heb je blog (jullie blog) gelezen en jij bent van een redelijk bescheiden timide man (of je deed je zo voor) naar een meester minnaar gegaan. Eentje was en zal niet meer genoeg zijn voor je,het streelt je ego.
Ik gooi hier niet met stenen naar je, het is gewoon realiteit

Gepost door: Broken Rose | 27-11-09

Dat denk ik ook Broken Rose. Voor velen is het zo. Eens ze de stap durven zetten hebben en van de verboden vrucht geproefd hebben, smaakt het naar meer. En dan gebeurt het nog...
Ik herken zelfs mezelf daarin.

Gepost door: sheila | 27-11-09

"Meester minnaar"!!! Wat moet ik me daar bij voorstellen :-)

Gepost door: Ron | 28-11-09

Jaak, broken rose en Sheila,

Ook ik herken me zelf in het stuk van Jaak, waarom worstel ik dan met dit alles he, miss mijn opvoeding, Jaak zei het al.
Het smaakt idd naar meer, en der komt een dag dat ik hem los kan laten, omdat ik iets anders voorbij komt, voor nu is het nog goed, ik hang tussen me oude en nieuwe leven in denk ik.
Volledig monogaam zijn zou ik niet meer kunnen zijn, maar de meeste hier gingen toch vooral vreemd omdat er thuis niet meer voldoende seks was, of heb ik het nu mis. Voor mij gold dat in ieder geval wel, naast het feit dat ik al tijden aan een echtscheiding zat te denken.

Daarom heb ik nu zo mijn twijfels, vreemd gaan omdat je niet genoeg seks hebt ok, maar er dan nog meer naast nemen? Daar komt mijn opvoeding om de hoek kijken hè
Wanneer spreek je van trouw? Als je naast je relatie een ander hebt die je niet bedriegt?
Ik denk dat we ons zelf wat wijsmaken, wij doen het allemaal, en het is gewoon lekker!

Rose, ook ik was begin dit jaar timide, preuts en verlegen hoor. Mijn uitstapje naar mijn minnaar maakte dat ik me al snel weer begeert voelde, een vrouw, ipv iemand die de was, het huis en de haard doet. Alleen al dat gevoel maakt dat ik meer wil nu, ik heb in dit afgelopen jaar seks weer (her)ontdekt, en geloof mij, het smaakt naar meer, Ben ik dan nu een geweldige minares? Zo wil ik me zelf toch niet zien, ik noem me eerder nu iemand die nog steeds trouw is, alleen nu meer aan haar zelf, en is dat niet het belangrijkste?

Heel veel liefst, wijsheid en alles wat jullie nodig hebben,

Gepost door: Anne | 28-11-09

Meester minnaar Ik bedoel met meester minnaar niet dat je een geweldig beest in bed bent, daar kan ik tenslotte niet over oordelen, ik bedoel ermee, dat het je ego en je zelfvertrouwen voedt.
Ik begrijp dat je begeerlijk voelen, dat wanneer een man of een vrouw je dat gevoel kan geven, je daar erg goed bij voelt en misschien nog meer buiten de lijnen gaat lopen.

Ik denk enkel dat je moet opletten met wat je doet, je speelt niet meer met vuur maar met een hele bosbrand nu. Je minnares 'bedriegen' als je al van bedriegen kan spreken en je vrouw met meerdere vrouwen bedriegen is bijna vragen om op termijn betrapt te worden.

Gepost door: Broken Rose | 30-11-09

ervaring Is juist wat dat "met vuur spelen" betreft.

Spreek uit ervaring, heb het allemaal meegemaakt. Met héél veel spijt achteraf, maar de klok kan nu eenmaal niet terugedraaid worden.

En 't spreekwoord zegt "wie z'n poep verbrandt moet op de blaren zitten".

Pijnlijk!

Gepost door: louis | 30-11-09

Ik heb mij bewust een beetje afzijdig gehouden van heel het bloggebeuren en alles op een rijtje proberen zetten.
Weet je, ik kan wat er gebeurd is veel beter relativeren dan een aantal jaren geleden toen ik hetzelfde meemaakte in mijn huwelijk.
Het zal wel een tijdje duren eer het vertrouwen in Ron terug is hersteld en dat weet hij wel........:)maar ik zie hem graag en denk wel dat we dit overwinnen.

Gepost door: sindy | 30-11-09

Louis, denk dat Ron dit wel beseft nu.....en een tubeke flammazine zal niet helpen dan!

Gepost door: sindy | 30-11-09

schatteke, never underestimate a woman:)

Gepost door: sindy | 30-11-09

Ik heb een mail gezonden naar Ron , een stoute mail, waarom geen idee , Ron dacht dat ik hem niet durfde plaatsen dus bij deze Ron, als ik deze mail plaats kan ron even zijn geweten sussen en laten blijken dat niet alle fouten bij hem liggen, dat sommige lezeressen hem uitdagen, dat de voorstellen zomaar zijn mailbox binnenkomen .
Moet er wel even bij vertellen dat ik niet de lezeres ben waarmee Ron zijn sindy heeft bedrogen, ik heb Ron nog nooit ontmoet. Ik had deze mail niet mogen versturen maar het kwaad is geschied en sindy is er van op de hoogte.

Waarom zet je deze reactie niet op de blog ? Je durft niet hè!

From: boostie76@hotmail.com
To: rojuxx@hotmail.com
Subject: RE:
Date: Thu, 26 Nov 2009 18:46:27 +0000

Hoi Ron


Hoe voel je je ?? ik hoop dat je enigzins toch 'genoten' heb van je vreemdgaan , het gevoel dat je nu hebt tenopzichte van sindy ken ik maar al te goe , dit gaat voorbij naar mate de tijd verstrijkt.
Was het enkel sex of heb je ook gevoelens voor die dame , en tegen mij hoef je ni te liegen he, hopelijk vertrouw je me ondertussen al wat meer. Ron je bent geen slecht mens he om wat je gedaan hebt, onze maatschappij schrijft voor hoe me moeten leven en inmijn geval is die sociale controle een soort van bescherming omdat ik anders denk ik van mezelf ' te los' zou gaan leven.
Ik denk vaak na over de dingen die ik doe, sta stil bij de gevolgen, maar steek deze vlug weg en probeer te genieten van 'mijn momenten'. Ben ik daarom slecht , ja en neen zeker, ik wil mijn gezin niet kwijt , ik wil niemand pijn doen, pijn heb ik zelf de laatste maanden al genoeg gekend, niet alleen door flip. Ik wil deze periode in mijn leven afsluiten. Geen minnaar niet meer , maar het werkt als een verslaving, de aandacht, de spanning het uitdagende. IK ga niet bewust op zoek , als het mijn pad kruist mss, maar ik zal ni over een nacht ijs gaan.
Uit zelfbescherming dus , ja kent jezelf het beste he,heb het je al verteld. Nu ben ik best wel een beetje jaloers, waarom met haar en met mij durf je zelfs geen fotos te nemen. Ik kan voor mezelf niet ontkennen dat ik toch wel curieus naar je ben geworden over hoe je eruit ziet, vanwaar je bent , hoe ver je zou gaan enz...
Ja das stout van mij, zeker nu , ja bent maar een mens he , met behoeftes, gevoelens en fantasieen en momenteel ene van de mijne kan ik ni ontkennen
Hopelijk gaat het je vlug wat beter en hopelijk zie je in dat je de volgende keer zeker je mond houd , je doet er een ander maar pijn mee, jou hart is gelucht en je geweten wat geruster maaar toch laf om een ander er mee op te zadelen.
Nu ga ik mij in mijn zetelje zetten , naakt ondermijn badjas, tastend naar mijn lekker kutje ( sinds kort met haar nadat ik gelezen had dat je dat graag hebt), denkende aan jou , wat je gedaan hebt met die lezeres(??), mijn fantasie slaat op hol en hopelijk kom ik tot een lekker diep orgasme.
Neem me dit alles ni kwalijk , mss ben ik wel je volgende ,
Het gebeurd nu eenmaal en het zal ook ni je laatse keer zijn , het word alleen maar makkelijker ,geloof me maar
xxx

Gepost door: boostie | 01-12-09

De nagel op de kop Boostie, het zal effectief niet de laatste keer zijn.
Als je ontdekt dat je nutella lekker vind, dan blijf je het toch ook eten.
Dat is een natuurlijke reactie.

Gepost door: Broken Rose | 01-12-09

Wat een vergelijking met nutella???

ok, trek de vergelijking door...je vindt nutella lekker maar je weet dat het slecht is voor je gezondheid, voor je lijn dan blijf je er toch vanaf...kwestie van karakter...als je weet dat je je geliefde daarmee kwetst, pijn doet dan doe je het toch niet...

Gepost door: fien | 01-12-09

Jongens toch, ik schrik hier toch wel van het gedrag van een aantal lezeressen hoor. Er zijn toch mannen genoeg op de wereld, waarom jullie zich zo opdringen aan Ron is mij dus een groot raadsel. Als je deze blog meevolgt dan moet je toch doorhebben dat je daarmee deze twee mensen kwetst en je jezelf vernedert. Als het jullie dan uiteindelijk toch lukt om Ron er 'in te luizen' dan weet je dat het slechts dient om eventjes zijn fysieke behoeften te bevredigen, daarna gaat hij weer naar Sindy die hij graag ziet. Als je nu hopeloos verliefd bent op iemand kan ik dat nog begrijpen want dan kan het hart het overnemen van het verstand. Maar jullie kennen Ron helemaal niet, hebben hem nog nooit ontmoet, mss zelfs nog niet eens op foto gezien en jullie beginnen al helemaal te zweven en domme dingen te doen. Dit gaat mijn petje nu eens te boven of ben ik dan zo'n nuchter mens?

Gepost door: sheila | 01-12-09

Sheila, dan zijn we met 2 nuchtere zielen:)

Gepost door: sindy | 01-12-09

Sheila,

Je bent dan niet de enige nuchtere, want ik kan hier ook niet meer zo goed volgen.....
Maar 'k heb nooit veel van soaps gehouden.

Gepost door: leeanne | 01-12-09

misschien moeten er eens een gemaskerd bal georganiseerd worden zoals "eyes wide shut".

Gepost door: Mark | 01-12-09

elke dag kom ik hier even kijken en ben ervan overuigd dat ook ik een reactie zal plaatsen! Maar eerlijk is eerlijk, dit gaat mijn petje te boven...

Ik kan het niet meer volgen noch begrijpen! Oordelen doe ik niet, noch een vinger wijzen!

Maar echt, waar gaat dit nog eindigen zeg!???

Ron, ik hoop dat je eruit geraakt voor jezelf.. zet eens alles op een rijtje, ik denk dat dit hard nodig is! Je bent toch ook echtgenoot en vader van...?

En Cindy, pfffffffff, ik vind het allemaal zo verwarrend en dubbel... en ik ben niet eens betrokken partij!

Gepost door: sanne | 01-12-09

Sanne, moest ik hem niet zo graag zien had ik er zeker een punt achter gezet. Maar wil hem nog een kans geven om eerlijk te zijn en te blijven. OK we zijn ook niet eerlijk tov onze echtgenoten daar ben ik mee akkoord. Het is idd dubbel en zo verwarrend. Het is aan Ron nu om te beslissen wat hij wil.....verschillende wisselende partners om zijn lusten te bevredigen ofwel onze relatie. Ik wil in ieder geval eerlijkheid en duidelijkheid.
groetjes sindy
cindy09@live.be

Gepost door: sindy | 01-12-09

Sindy

Natuurlijk komt dit goed , jij slikt dit alles, Ron heeft zijn plezier gehad en zal op zijn manier er wel spijt van hebben dat zeg ik ni, je weet ook wel zelf sindy , na overspel duurt een een tijdje vooraleer er terug vertrouwen is, enhoe kan jij Ron controleren, je woont toch een eindje uit elkaar he , nu belooft hij dat hij je alle zal vertellen, en dat zal ook wel voor een tijdje , tot een ander iemand aantrekkelijk zijn pad kruist en dat hoeft geen lezeres te zijn he een buurvrouw , een klant in een winkel , zoiets gebeurd toevallig, hij zal er ook misschien niet naar op zoek gaan maar eenmaal gebeurd zal het nog eens gebeuren en dan nog iets , jij bent "slechts " zijn minnares en hoeft eigenlijk geen verantwoording tegen jou af te leggen he , wel tegen zijn vrouw en kinderen;
Sindy , ik hoop voor jou dat je toch nog ens goe nadenkt waar deze relatie naar toe kan gaan, zit er wel toekomst in ,kan je hem ooit nog vertrouwen, hij kan liegen dat hij zwart ziet tegen zijn vrouw dan kan hij dat ook tegen jou , dat kan je van op aan.
Meid denk eens aan jezelf , je bent nu al 2 maal bedrogen door de mannen vanwaar je houd, hou jezelf ni voor de gek en denk eens aan jezelf , want het hal even duren maar die pijn die je voelt nu kan in de toekomst ook weer gebeuren ook met een andere partner, jij dacht dat je iets uniek had met ron he , sorry maar j ballon is gesprongen, tuurlijk zie jij ron nog graag , maar is het waard om zoveel om een man te geven die nooit de jouwe zal zijn, waar je thuis om zit te huilen terwijl dat hijmissschien via zijn pc toch nog contact heeft.
En zijn de dames in hier verkeerd, neen zo zie ik het niet , het is Ron zijn verantwoording om neen te kunnen zeggen , en mooie woorden zaols neen , ik voel niks voor haar , twas maar sex, herken je de uitspraken, jij moet hier meeleven wij lezen het alleen maar veel moed en nadenkwerk voor jou sindy en laa jeni te vlug in een hoek drukken en stal je nit te soepel op.

groeten ano

Gepost door: anoniempje | 02-12-09

Denken jullie dat ik zelf niet bijna omver ben gevallen van verbazing toen ik die mail van Boostie zag?! En dan nog zo kort na hetgeen er gebeurd is! Ik heb "de mannen" nooit verdedigd op het vlak van vreemdgaan maar "dit" zou een man nooit doen!

Gepost door: Ron | 02-12-09

Allez schatje, blijkbaar weten sommigen al hoe de rest van mijn leven eruit gaat zien. Ik ga van de ene vrouw op de andere kruipen. Hopelijk voor jou hebben ze geen gelijk hé.
P.S. Ik heb niks "beloofd" hè, ik heb geschreven dat ik me "voorgenomen" heb, das nog wel iets anders. Er wordt al veel te veel beloofd door sommigen.

Gepost door: Ron | 02-12-09

Als er stenen moeten geworpen worden zijn er weinig mensen hier op het blog die de eertse steen mogen smijten

Gepost door: Mark | 02-12-09

Ja Volledig mee eens Mark, ook ik zal zeker niet de eerste steen werpen.
Maar als je je affaire op een blog zet, en wij genieten daar allemaal van, eerlijk is eerlijk, kan je ook niet rationele maar emotionele reacties verwachten.

Gepost door: Broken Rose | 02-12-09

En wat gebeurt er nu verder met de 'schuldige' lezeres? Wordt er ook met haar gepraat of is zij voor de rest lucht?

Gepost door: Wim | 02-12-09

wim: zie de mini chat... beetje op en neer scrollen en je weet het!

Gepost door: ... | 02-12-09

Ron , zie net pas dat jou emailadres vermeld staat in die mail, dat wasniet mijn bedoeling , heb hem enkel gekopieerd, zodanig is jou mailadres meegekomen.

Nog eens even ik ben te ver gegaan met die mail maar ik ben niet die 'LEZERES' waar alles meebegon.

nogmaals mijn excuses

groeten boostie

Gepost door: boostie | 02-12-09

Voor wat het waard is....Boostie is idd niet die 'lezeres'
Maar ja door wat je allemaal al hebt geschreven hebt op de blog hoef je ook niet zo verwonderd te zijn dat sommigen dit wel dachten hé.

Gepost door: sindy | 02-12-09

als ik het was zou ik er ook voor uitkomen, maar nu kunnen de curieuze zielen toch al een naam van hun lijstje schrappen.
En waarschijnlijk had ron nooit gedacht dat ik de mail zou durven plaatsen , ben iemand die nogal soms impulsief is maar wel iemand die eigenlijk recht doorzee is alleen zoals alle andere lieg tegenmijn man, heb nu niemand meer inmijn leven , is wennen, terug leren samen leven met mijn man , een hele opgave, gaat de ene dag beter dan de andere.
groeten

Gepost door: boostie | 02-12-09

aan die onbekende (wat ik toch betwijfel) schrijver op de mini chat, wie je ook mag zijn: jij hoeft mij de les niet te lezen en jij hoeft mij niks te vragen!
ik ken mijn plaats en dat is niet sedert hetgeen gebeurd is! als "Ron" eerlijk wil zijn dan zal hij dat ook zo zeggen.
ik laat ze gerust. ze weten dat ik hoop dat ze dit kunnen verwerken en samen verdergaan...
ik was fout! ik ben fout! maar ik was niet alleen...
ze hebben op zijn minst jouw steun zo te merken maar dat was ik verwachtende...
feit is dat ik dit grotendeels alleen moet zien op te lossen dus ja Wim: Ron praat niet met mij, ik ben lucht...
maar als dat bijdraagt tot het welslagen van hun geluk: hey wie ben ik dan hé!

dit was mijn laatste reactie of aanwezigheid op deze blog want door telkens weer opnieuw en opnieuw te komen lezen, opgehitst te worden door stomme en best pijnlijke reacties als: "nog proberen anderen een mes in de rug te steken" of "dus laat hen met rust en probeer niet uit te dagen, je doet meer kapot dan je denkt"(mens in hemelsnaam wie denk jij dat je bent?!) geraak ik nooit vooruit, integendeel en nu moet ik gewoon inzien dat dit niet meer houdbaar voor me is.
relativeren, wie had ooit gedacht dat ik het zou (proberen te) leren...

Ron en Sindy: ik deed jullie beiden pijn. ik vraag niet om vergeven te worden, ik vraag niks. maar vergeet nooit dat we allemaal van vlees en bloed zijn...
ik hoop, nee ik weet dat jullie hier uitraken...

het allerbeste... iedereen.

Gepost door: an | 02-12-09

Aiai, de tol van de roem... ik denk dat ik mijn plan voor een eigen blog opberg...

Ik hoop dat Ron en Sindy er snel door geraken, dat de mailbox- en andere intriges achterwege blijven, en dat beide zich kunnen focussen op de essentie van deze blog: heerlijke, spannende, geile, en voor mij gelukkig ook deels herkenbare verhaaltjes. Dat de spanning en erotiek binnenkort weer van het scherm mogen spatten...
Cheers to that

Gepost door: Stijn | 02-12-09

Stijn en al wie mee wil proosten,
cheers!

Gepost door: leeanne | 02-12-09

Nu An "uit de kast is gekomen" wil ik ook graag een eenmalige reactie geven op het gebeurde en alle reacties die daarop volgden.

Enige tijd terug (26-11-2009, 20:49:47) schreef "anoniempje" dat ze graag de drie kanten van het verhaal wilde hoorden. Welnu, er zijn vier kanten aan het verhaal....

Even wat achtergrond informatie: Tot voor twee weken terug wist niemand dat ik sinds februari dit jaar met An een relatie heb. Omdat we zover uit elkaar wonen en is het vrijwel niet mogelijk om elkaar op te zoeken. Toch voelt wat wij hebben goed en blijkt elke keer weer dat we niet goed zonder elkaar kunnen. De twee keer dat we elkaar gezien hebben was de echt de hemel op aarde.
Tot mijn grote schrik kwam ik er twee weken terug achter dat An nog iemand had. Dat bleek Ron te zijn. Terwijl de alle lezers van de blog Cluedo aan het spelen waren ("wie is de vrouw met wie Ron vreemd is gegaan?"), moest ik mijn eigen verdriet verwerken.

Ik heb er voor gekozen om open en direct met An te praten. Niet beschuldigend, maar vragend: "kun je me uitleggen wat er gebeurd is?" An heeft me zeer gedetailleerd uitgelegd wat er is gebeurd en waarom. Ze voelt zich ontzettend schuldig over het feit dat ze ook iets met Ron had, en dat ze ook iets voor hem voelde. Ze was bereid op al mijn vragen antwoord te geven. Daarbij waren sommige vragen best pijnlijk voor haar, maar ja, dat hoort er bij als je met twee mannen iets hebt. Overigens waren de antwoorden ook best pijnlijk voor mij. Maar goed, ik geloof dat ze daarbij eerlijk is geweest. En ik vergeef haar die misstap. Ik ben gewoon gek van haar, zelfs na het gebeurde. Niets menselijks is ons vreemd tenslotte. Ron en Sindy zullen dit herkennen.

Ikzelf besef sinds enige tijd ook dat het vreemdgaan inherent is aan de "minnaar-scene". Ik kan An dan ook niet veroordelen omdat ze vreemd is gegaan. Of dat nu de eerste keer of de tweede keer is geweest, het hoort gewoon bij deze wereld. Je kunt daar het daar moeilijk mee hebben, maar het is gewoon een feit. Als je eenmaal van de Nutella gegeten hebt (fantastische vondst, Rose!), kun je er nog maar moeilijk van afblijven.

Goed, dan nu naar het heden, naar de reacties op deze blog. Allereerst heeft iedereen zijn eigen beweegredenen om wel of niet te reageren op deze blog. Zo ook anoniem of onder zijn (nick)naam. Dit moeten we van elkaar respecteren, tenslotte kun je niet in de situatie van een ander kijken. En al helemaal niet oordelen over die situatie.
Dan, opmerkingen als "een mes in de rug steken" kunnen erg pijnlijk zijn. Je weet tenslotte helemaal niet wat er precies gebeurd is.
Ook reacties als "Zag je Ron dan graag of was het ook enkeln verlangen?" zijn wel erg beschuldigend, alsof het enkel de schuld van An zou zijn. Weer: je weet niet wat er gebeurd is. En vreemdgaan doe je nog altijd met zijn tweeen! Je bent er zelf bij als je met iemand anders neukt. Wil je niet vreemdgaan, dan doe je het gewoon niet. Vreemdgaan kan nooit de schuld van één partij zijn! Beiden gingen vreemd, dus wisten beiden heel goed wat ze aan het doen waren.

Ten tweede, het is kennelijk niet helemaal duidelijk, maar An zoekt geen vergeving van wie dan ook. Ze weet dat ze een fout heeft gemaakt. Daar zit ze ook helemaal niet mee. Ze wilde dit alleen wel op een normale manier met Ron uitpraten. Om als normale mensen uit elkaar te gaan. Om alles voor zich zelf te kunnen plaatsen. Maar kennelijk is Ron daartoe niet bereid, hij wil niet of nauwelijks meer met An praten. De vraag is waarom? Speelt Ron hier niet de gebeten hond, alsof hij een slachtoffer is van een "mannenverslindster"? Of maakt ie zich mooier tegenover zijn Sindy, die hij niet kwijt wil? Is die eerlijke openheid die Ron zich hier op de blog aanmeet wel zo authentiek? De enige die het weet is Ron. Wij zullen het waarschijnlijk nooit weten. En wat mij betreft hoeven we dat ook niet te weten.

Ik denk dat ik, net als An, het hier bij laat en jullie allemaal (Ron en Sindy in het bijzonder) veel geluk toewens! Zinnige reacties kunnen jullie via mijn mail-adresje achterlaten.

PS Ron, mijn foto kan gewoon geplaatst worden.... zo, nu weten jullie op voorhand al dat een van de foto's van mijn 'apparaat' is :-)

Gepost door: Jeroen | 02-12-09

was niet naar Ann toe gericht! Ik had het over het versturen van een 'verleidings-mailtje' na er zoiets is voorgevallen!
Dit kan volgens mij niet!
Om vreemd te gaan moet je idd. met twee zijn... en wat gebeurd is is gebeurd... Maar ik vind het niet kunnen dat wanneer men allebei probeert te werken aan het herstel van een relatie iemand anders (persoon 5 dus...) hier nog eens een mes in de rug komt ploffen!
Ik veroordeel niet Ron of niet Ann!!!! Laat dat duidelijk zijn!
Ik weet wel degelijk waarover ik praat!

Groetjes en sterkte aan alle 4

Gepost door: laatste bericht op de mini chat | 03-12-09

Stenen Ik las gisteren dat wie zonder zonde is de eerste steen moet werpen ...
Die mini -chat die me nog niet was opgevallen is er inderdaad over. Niet de chat, de inhoud zelf.
zonder iemand met de vinger te wijzen, seks hebben doe je met 2 (minimum) personen, dus er zijn altijd 2 mensen die hieraan deelnemen (tenzij je met jezelf speelt, om alreeds te anticiperen).
Het is in dit geval dus niet enkel An, maar ook Ron.
Beide partijen hebben hun minnaars gekwetst (niet hun vrouwen, mannen, echtgenoten of echtgenotes), maar hun minnaars. De bedriegers worden dus bedrogen.
Ik ben zelf niet zonder zonde, maar ik heb gewoon iets van 'Get a life'
Ga verder, maak er geen worrden meer aan vuil, beide partijen hebben besloten verder te gaan. Woohooooo leuk, proficiat. Neem elkaar vast, praat, geniet, heb seks en vertel ons hoe het was.
Het is bijna kerst, tijd van vergeven is er dus..

Gepost door: Broken Rose | 03-12-09

Soms is het beter van te zwijgen omdat je weet dat, wat je ook gaat zeggen, je er meer slecht dan goed mee gaat doen.
Jeroen, ik ga jou geen verwijten naar je hoofd slingeren maar één ding wil ik je toch wel zeggen: wees aub niet te naïef.

Gepost door: Ron | 03-12-09

Lieve Ron en Sindy,

Ik kwam hier altijd even meelezen als ik zelf de moed kwijt was om er te blijven voor vechten, als ik het vertrouwen in de toekomst even kwijt was. Deze blog ging over twee mensen die van elkaar hielden, een man en een vrouw die, ondanks de grote hindernissen, droomden van een toekomst samen, twee zielsverwanten die geloofden dat zij voor elkaar geschapen waren... Ron, vooral ook jouw openheid als man trok mij er op die momenten weer bovenop. Wat jij verwoordde zie ik ook in de ogen van mijn grote liefde: het besef dat je leven niet compleet is zonder elkaar. Sindy, ik herken mezelf in jou.

Ik mis dat gevoel, die passie, dat verlangen, het gemis, de liefde… hier zo heel erg vandaag. Blijf allebei alsjeblief in de eerste plaats trouw aan jezelf. Met of zonder blog.

In dromen en in de liefde is niets onmogelijk x

Gepost door: Marie | 03-12-09

AAn sindy

Voor jou hetzelfde , weesniet naief en neem alle mooie woorden nie zomaar aan

Gepost door: greg | 03-12-09

We hebben elkaar gisteren terug ff gezien. Weinig woorden waren nodig , een blik in elkaars ogen was voldoende om te zeggen: ik zie je graag. Ron probeert mij zeker niet te overtuigen met veel mooie woorden en ik ben zeker niet zo naief zoals sommigen denken. Maar lichaamstaal verraadt veel! Zijn ogen zeiden alles:) en zijn handen verwoordden hetgeen hij voelde.

Gepost door: sindy | 04-12-09

De fotosjoewt met Anne is niet doorgegaan en dat is (wegens omstandigheden) aan mij te wijten.

Gepost door: Mark | 04-12-09

Marie,
Wees gerust, wat Sindy en ik hebben, is iets unieks en dat beseffen we allebei heel goed. Ik ben er zeker van dat niks of niemand "ons" kapot kan krijgen. Hoe sterk onze band wel is, hebben we allebei nog maar pas aan de lijve ondervonden. Misschien dat ik het daarom wel gedurft heb om te "proeven" van een andere vrouw. Misschien ook dat dat vreemdgaan wel een onbewuste relatietest van mij was die beter nu gebeurt dan na dat ik mijn vrouw voor Sindy verlaten heb.
Deze twee mensen houden nog steeds evenveel van elkaar Marie en het voelt inderdaad nog steeds aan alsof wij voor mekaar geschapen zijn. Ze straalde toen ik gisteren in haar ogen keek en ik voelde opnieuw de warme gloed die ik een kleine vier jaar geleden voelde toen ik haar voor de eerste keer in haar ogen keek. Verliefdheid? ... Misschien ... Feit is dat ik gisteren opnieuw besefte hoe graag ik haar wel zie en hoe graag zij mij nog steeds ziet ondanks het gebeurde.
In mijn zwakte was ik mezelf even verloren in mijn eerlijkheid en openheid. Maar ik heb wel lessen getrokken uit hetgeen er is gebeurd en nu ik het rechte pad heb teruggevonden, ben ik vastbesloten om het zover niet meer te laten komen en honderd procent open en eerlijk te blijven tegen Sindy.

Bedankt trouwens voor je lieve mail Marie. Als jij jezelf herkent in Sindy, zal jij ook wel zo'n lieve meid zijn (alhoewel ... zouden er zo twee bestaan? ;-)

P.S. De andere blog-lezers mogen naar hartelust blijven reageren hé, ook al zijn het "stomme" reacties ;-)

Gepost door: Ron | 04-12-09

Ron als je het zo schrijft dan denk ik toch dat je eens diep moet nadenken over je huwelijk. Jullie zijn voor elkaar geschapen en niks krijgt jullie kapot zeg je. Vind je dan niet dat je je goede intenties over eerlijk zijn ook niet op je vrouw moet toepassen? Ben je niet hypocriet nu?

Gepost door: Kristel | 04-12-09

Kristel,
Denk je nu echt dat ik dat nog niet gedaan heb, diep nagedacht over mijn huwelijk!? Ik heb me daarover al suf gepiekerd, en niet alleen de laatste vier jaar maar al meer dan 25 jaar!
Over eerlijk zijn en hypocrisie is al veel gezegd geweest in deze blog en ook dat het begrip eerlijkheid "dubbel" is als je een affaire hebt.
Tegen Sindy kan ik alles zeggen, echt alles en dat geeft zo'n goed gevoel. Tegen Els kan ik niet alles zeggen en dat is zo altijd geweest. Bij Sindy kan ik volledig mezelf zijn; bij mijn vrouw heb ik dat nooit gekund. Ik heb altijd geheimen gehad voor Els.
Maar zoals ik al zo dikwijls heb verteld, hebben Els en ik een aangenaam en rustig leven, samen met onze kinderen. Ik weet haast zeker dat zij vermoedt dat ik al een hele tijd vreemdga maar ik weet ook dat ze dat eigenlijk niet wil weten dus waarom zou ik dan eerlijk zijn tegen haar.
Ga jij vreemd Kristel of heb je een partner die vreemdgaat (vreemdging)? Zou jij het willen weten als je partner vreemdging?

Gepost door: Ron | 04-12-09

Ik snap ook niet waarom je dan je huwelijk niet verlaat als je zo overtuigd bent. Voor dat rustig leven met de kinderen? Kan je zo geen leven met Sindy opbouwen dan? Het zou toch nog rustiger zijn als je geen dubbelspel moet spelen? Volgens mij kan alles, als je mekaar graag genoeg ziet!!

Gepost door: Wim | 04-12-09

Uitstel is geen afstel hé Mark:)

Gepost door: sindy | 05-12-09

Ron, dank je voor je reactie. Ik een lieve meid? Ja en nee... ik voel me schuldig tav mijn man in de situatie waar ik zelf al anderhalf jaar stapelgek ben op een andere man, een man die als bij toeval mijn wegen kruiste en met wie ik onmiddellijk, vanaf het allereerste moment, een gigantische klik had. Ik ben een zelfstandige, zelfzekere, en durf ook zeggen mooie vrouw, ik heb alles wat mijn hartje verlangt, maar ik mis die magische klik binnen mijn huwelijk. Mijn man was voor mij de absolute zekerheid, iemand die heel veel van me hield, veel meer dan omgekeerd het geval was. Ik heb me jaren voorgehouden dat dit voor mij de beste optie was, maar feitelijk heb ik al die tijd beter geweten. Vooral nu ik weet hoe het ‘anders’ kan. Het voelt voor mij als een gemis, maar ik weet dat ik hem ook een mooie kans ontneem. De kans op een leven met iemand die hem gewoon het einde van de wereld vindt, de kans op een leven met een vrouw die als belangrijkste doel heeft hem gelukkig te maken. Iemand die hem trouw kan zijn... Ik ben die vrouw niet. Ik ben jaren gevlucht in mijn werk, wat uiteindelijk tot een mooie carrière heeft geleid. Maar wat is geluk? Geluk is samen zijn, genieten van de kleine dingetjes in het leven, alles kunnen delen met die ander en al de rest onbelangrijk vinden als je samen bent. Ik weet, niet alleen met mijn hart, maar ook met mijn verstand, dat ik de stap moet zetten. En toch is er steeds wel een reden om het niet te doen. Kinderen, huis, materiële aspecten, anderen geen verdriet willen aandoen, ... en dan maak ik mezelf weer wijs dat ik toch zo ongelukkig niet ben, getrouwd en daarnaast een vlammende ‘affaire’. Ideale combinatie van zekerheid (zeker als er kinderen in het spel zijn) en grenzeloze (in mijn geval zelfs letterlijk) liefde. Perfecte match? Helaas...

En dan is er de liefde van mijn leven. Hij woont ver van hier, ander land, ik zie hem min of meer maandelijks als ik voor zaken (of zogezegde zaken) daarheen kan gaan. We delen via mail en telefoon gewoonweg alles met elkaar, zowel onze diepste gevoelens, zakelijke aspecten, twijfels en verlangens, stomende sex, ja dat laatste zeker. Maar wat ik het meeste mis zijn die ‘normale’ dingen, hand in hand door de stad kuieren, samen in gezelschap met vrienden, cadeautjes kopen voor elkaar, een leven delen, ... Ik word gek als ik eraan denk dat hij nog sex heeft met zijn vrouw. Ik wil met hem verder, hij kiest echter voor de stabiliteit van zijn gezin. Een keuze van het verstand maar ook deels van het hart. Moeilijk is dat. En soms ga ik daardoor zelfs twijfelen aan zijn gevoel voor mij, al weet ik diep van binnen dat ook ik de liefde van zijn leven ben...

Ron, ik wens je veel succes bij de beslissingen die je op een dag toch ooit zal moeten nemen, hoe moeilijk ook en hoeveel verdriet je anderen om je heen ook moet aandoen daardoor. Sindy, ik denk (zo voelt het toch) dat wij er min of meer hetzelfde inzitten. Op een dag zijn alles excuses om het niet te doen opgebruikt... Kiezen is nu eenmaal verliezen...

x

Gepost door: Marie | 06-12-09

Marie,
ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Het lijkt idd veel op mijn leven en ik besef dat ik ooit de knopen zal moeten doorhakken. In mijn relatie met Ron kan ik alles kwijt maar meer en meer mis ik zeker ook de kleine dingen....samen ontbijten, hand in hand over straat lopen, dansen,....
Ik ben een heel gevoelig iemand die zeker nooit een ander wil kwetsen. Maar wanneer ik de beslissing zou nemen om met Ron verder te gaan ,gebeurt dit zeker. Mijn kinderen,mijn familie, mijn man...ze zouden er kapot van zijn.
groetjes sindy

Gepost door: sindy | 06-12-09

Als ik al de verhalen hier lees, geraak ik er meer en meer van overtuigd dat er heel wat mensen zijn, die net als ik, eigenlijk best wel met bijvoorbeeld twee partners zouden kunnen door het leven gaan. Alleen is het spijtig dat onze opvoeding en de maatschappij ons in een één-één relatie wil duwen. Te veel mensen gaan een partner als een soort uniek bezit beschouwen, waardoor onheroepelijk jaloezie ontstaat.

Daardoor wordt het zo moeilijk voor iemand die zelf wel een dubbele relatie ziet zitten, maar tegelijk een partner heeft die dit helemaal niet ziet zitten. Je wil die dan niet kwetsen.

Los daarvan speelt het gegeven mee dat we na een paar jaar soms ook wel eens losse seksuele afwisseling willen, zonder dat we daar direct een verlegging van ons relatieprofiel wilden mee bereiken.

Liefde en seks kan dus blijkbaar toch voor sommigen erg moeilijk worden, en dat is spijtig want het is zo mooi. Ik wens alvast alle lezers het beste, elk op hun manier. Geloof er in en genier er van!

Gepost door: jaak | 06-12-09

Ben idd jaloers op wat jullie hebben Jaak.
Zou velen gelukkiger maken:)

Gepost door: sindy | 06-12-09

Ik anwoord nog even op je vraag van voor het weekend Ron: ga ik vreemd, ging ik vreemd of misschien mijn partner? Wil ik het weten als mijn partner vreemdgaat?
Ja ik ging vreemd. Mijn parnter niet. En ja ik zou het willen weten mocht hij vreemdgaan. En ik denk net hetzelfde als jij: ik weet dat mijn partner het liever niet zou weten, maar hij vermoedt dan ook niets zoals jouw vrouw. Vandaar dat ik zeg dat ik vreemdging.
Want ik heb het er moeilijk mee. Ik denk dan zoals Marie: 'ah je bent toch niet zo ongelukkig in je gezin, probeer, doe je best, doe water bij de wijn en dan lukt het je wel want elders gaat het toch ook'.
Ik denk te weten dat hij liever niets weet maar wat als ik verkeerd denk? Wat als hij het wel wil weten?
Ofwel speel ik open kaart en riskeer ik een hoop te verliezen die mij echt wel dierbaar is; ofwel blijf ik oneerlijk en pieker ik verder.
Ik ben er nog niet uit voor mezelf. Want Marie heeft gelijk: "kiezen is nu eenmaal verliezen".

Zou jij niet eens een nieuwe belevenis, een nieuwe ontdekking, een nieuwe gedachtenkronkel posten Ron?

Gepost door: Kristel | 07-12-09

Waarom vraag je dat Kristel, van die nieuwe belevenis?

Gepost door: Ron | 07-12-09

Een nieuwe belevenis met Sindy bedoelde ik. Maar intussen heb je ons alweer van een nieuwe titel voorzien! Alhoewel we een beetje in dezelfde trant als deze blijven moet ik zeggen.

Gepost door: Kristel | 07-12-09

dit had ik niet verwacht... sorry maar ik vind het echt stom van je dat je vreemd bent geweest terwijl je dat al met sindy deed. heb jij nooit genoeg of zo??? ik heb zelf een minnaar gehad maar toen ik merkte dat hij er nóg een ander bij had heb ik alle contact verbroken. jammer dat sindy dat niet gedaan heeft! waar is je trots sindy????

Gepost door: kim | 04-02-10

De commentaren zijn gesloten.