28-08-10

Kiezen voor Els of voor Sindy?

Het is raar maar gisteren heb ik zowel een mail gekregen van een dame die me afraadde van voor elkaar te kiezen als een andere mail van een andere dame die me net aanspoorde om er voor te gaan en voor Sindy te kiezen. De eerste dame beweerde dat er nu alleen de rozen zijn en dat de doornen pas achteraf tevoorschijn zouden komen; de tweede dame beweerde dat ze ervan overtuigd was dat ik gelukkiger zou zijn als ik voor Sindy zou kiezen en zou scheiden van mijn vrouw. Zo zie je maar hoe meningen kunnen verschillen en dat Sindy en ik moeten oppassen met het interpreteren van reacties op deze blog. 

Hoe langer deze relatie met Sindy duurt, hoe meer ik ervan overtuigd geraak dat ik vroeg of laat toch ga moeten kiezen en dat de kans groter wordt dat ik niet voor Els maar voor Sindy zou kiezen. Langzaam maar zeker groeien Els en ik toch uit elkaar en wordt de band tussen Sindy en mij alsmaar groter. Het uit elkaar groeien gebeurt zeer traag maar ik heb het gevoel dat het onomkeerbaar is en dat ook Els niet van plan is van daar iets aan te veranderen. Er wordt gezegd dat er altijd 'signalen' zijn die worden uitgezonden door de vreemdgaande partner. Dat is ook zo. Ik merk bij mezelf dat ik al dan niet bewust signalen uitzend, ook als mijn kinderen of zelfs andere mensen erbij zijn. Maar deze signalen worden vreemd genoeg genegeerd door mijn vrouw. Meer en meer begin ik te denken dat ze het eigenlijk al een hele tijd wel doorheeft dat ik een affaire heb maar dat ze het niet wil weten. 

Nee, ik vind mezelf geen zielepoot ook al zou Els vast en zeker het tegendeel beweren. Hetgeen er de voorbije jaren gebeurd is -en ik spreek nu niet over de laatste vijf jaar maar over het grootste deel van mijn leven- bekijk ik als een vorm van 'lotsbestemming'. Het is het einde van een lange zoektocht die in feite al bezig is van toen ik nog een twintiger was. Er is altijd een groot en permanent gemis geweest in mijn leven maar dat gemis heb ik nu gevonden. Sindy is een vrouw die niet alleen als een zielsverwant aanvoelt maar ik zie haar ook echt graag en iemand die je echt graag ziet laat je toch zomaar niet vallen. Natuurlijk dat ik ook Els graag zie maar dat is toch een andere liefde. 

De volgende dagen, weken en zelfs maanden beloven zeer bijzonder te worden voor Sindy en mij. We gaan mekaar meer kunnen zien dan normaal en we gaan dingen kunnen doen die we nog nooit gedaan hebben. We gaan mekaar nog beter kunnen leren kennen en misschien wordt deze tijd wel een keerpunt in mijn leven.

 

Commentaren

@ Ron en Sindy,

lieve schatten,

besef goed, als je moet kiezen is er altijd een verliezende partij, ...
en dat betekent pijn en zéér veel tranen voor iedereen.

wat jullie keuze ooit wordt, één ding weet ik zeker.....de kilo's vliegen er zo af....
Ik spreek uit ervaring!!!

Veel liefs van Suzy, (-11kg )
XXX

Gepost door: Suzy | 28-08-10

Lieve mensen,

Rozen en doornen...tja als je gewoon verkering hebt en trouwt is dat net hetzelfde..dat is niet alleen bij vreemdgaan zo...

Zoals Suzy zegt, er is altijd een verliezende partij, en Ron, natuurlijk weet jouw vrouw dat, mensen zijn veel slimmer dan je denkt...

Probeer te vertrouwen op jullie harten, het is erg fijn dat jullie nu de tijd krijgen om andere dingen te gaan doen.

lieve groet,
Ingunn

Gepost door: Ingunn | 29-08-10

Kiezen, brrr... er is inderdaad altijd een verliezende partij. Net als bij vele sporten : een winnaar en verliezers.

Maar dat hoeft niet overal zo te zijn. Samen een fietstocht maken is ook sport. Samen stappen. Sportieve alpinisten die met verschillenden aan één touw hangen. Allemaal samen naar de top, of allemaal samen mislukken. Hoeft het gezegd welke soort sport ik de edelste vind... Niet de renners die elk voor zich willen winnen door de anderen te doen verliezen dus...

Wat is het beste? Zeer moeilijk te zeggen... Waarschijnlijk wéét Els inderdaad (misschien half-onbewust) dat er 'iets' is. Wellicht verraadt een man zoiets gemakkelijk, zeker als hij integer is. Zoals een brave leerling een rood hoofdje krijgt als hij één zinnetje spiekt.

De hamvraag is : ALS ze het weet, hoe reageert ze dan eigenlijk? De reactie kan totaal anders zijn wanneer de realiteit zogezegd nog niet bekend is (lees : nog niet opgebiecht is) dan wanneer wel alles op tafel gegooid is. Misschien kan ze er wel mee leven, zolang je haar niet met de neus op de feiten drukt. Want dan dwing je eigenlijk een reactie af, en misschien vindt ze wel dat die reactie dan per definitie negatief moet zijn. Omdat 'de mensen' dat zo vinden.

Vele vrouwen zullen er niet kunnen mee leven (hier zijn in het verleden al getuigenissen in die zin geleverd), maar er zijn er ongetwijfeld ook die het wél kunnen. Zeker als de partner toont dat hij ook thuis nog gevoelens heeft voor de ander. Net zoals er minnaressen/minnaars zijn die op een bepaald moment jaloers worden als hun geliefde nog wat heeft met de oorspronkelijke partner, terwijl er anderen zijn die dat eerder normaal vinden en ervan uit gaan dat dit er nu eenmaal bij hoort.

Ik zou nooit iets kunnen weggooien voor iets anders. Enkel de combinatie van een nieuw goed gevoel bij het al bestaande goed gevoel werkt cumulatief en houdt voor mij een échte verbetering in.

Ja, de Jaak vindt, na een drukke periode, terug de tijd om op de blog te reageren, en bij de uitlopende zomer horen zo wat mijmeringen...

Gepost door: jaak | 31-08-10

@ Jaak

Je schrijft dat je nooit iets zou kunnen weggooien voor iets anders...wat zou jij dan doen als je van twee vrouwen houdt?

Je vindt bij de ene vrouw wat je bij de andere nooit kan vinden (of hebben) en omgekeerd...dit zonder nuance geschreven..
Ik heb de posts van Ron gelezen en blijkbaar houden ze beiden nog van hun vrouw/man..en ook van elkaar.

Je kan wel mooi stellen dat je nooit iets zou weggooien voor iets ( iemand) anders, ik denk dat het vaak niet werkt in relaties, laat staan dat het voor de buitenwereld geaccepteerd wordt...

Ik ben benieuwd naar je reactie...

Gepost door: Ingunn | 31-08-10

Ingunn,

Jaak heeft de voorbije maanden al pagina's vol (bij de reacties) beschreven hoe hij van zijn twee vrouwen houdt en hoe dat alle partijen zich daarbij voelen. Ik raad je dus aan om deze reacties eens op te zoeken en die eerst te lezen. Onze Jaak gaat anders oververmoeid geraken, vrees ik, als hij nogeens opnieuw gans die uitleg moet doen ;-)

Ron.

Gepost door: Ron | 31-08-10

De commentaren zijn gesloten.